Inovativní designové centrum STUDIOa

Inovativní vývojové centrum STUDIOa otevřela společnost ALPLA ve svém sídle v rakouském Hardu. Zákazníci se v něm mohou podílet na dokončení vývojového procesu od prvního návrhu designu a prototypu až po hotový obal v horizontu několika dní.

 

3D tiskárna vyrobí prototyp ihned po úpravách návrhu, virtuální realita umožní prvotní náhled výrobku a rozšířená realita se používá k simulaci obalu umístěného na regálu v supermarketu. Také kontrola nákladů v reálném čase a optimální technický servis posouvají vývoj produktů na vyšší úroveň. „STUDIOa je symbolem všeho, v co věříme - skvělého designu, špičkových technických parametrů a rychlého zavedení na trh. STUDIOa je ideálním prostorem, ve kterém společně s našimi zákazníky vyvíjíme inovativní, bezpečná a udržitelná obalová řešení pro budoucnost,“ vysvětluje generální ředitel společnosti ALPLA Philipp Lehner při jeho oficiálním otevření v sídle společnosti v Hardu.

 

Společnost ALPLA se ve svém inovativním STUDIUa zaměřuje na úzkou koordinaci technologií, vývoje produktů a prodeje. Kromě odborníků na design se na nich podílejí i specialisté z oblasti výroby, konstrukce forem a procesních technologií. „Když pracujeme přímo se zákazníkem ve stejném prostoru a rozhodující osoby jsou osobně přítomny, můžeme zkrátit dobu vývoje, rychleji uvést nové produkty na trh a zajistit si konkurenční výhodu. Proveditelnost a recyklovatelnost návrhu lze ověřit, optimalizovat a upravit již v raných fázích projektu, čímž se šetří čas a peníze,“ vysvětluje Norman Häusler, ředitel podnikového vývoje produktů ve společnosti ALPLA.


Virtuálně můžete do STUDIAa zavítat přes tento odkaz.

Prohlédněte si také

Udržitelnost v módním průmyslu

Udržitelnost v módním průmyslu

Těší mě rozmáhající se trend swapů

Těší mě rozmáhající se trend swapů